woensdag 30 oktober 2013

Weer wat ouds...Oktober 1998

We pakken er weer een oudere uitgave van het  X teammagazine bij want zo was de benaming van het clubblad toen. De toenmalige algemeen directeur, Frans de Jonghe, gaf zijn visie op het zogenaamde Change for Growth programma met daarin de vele veranderingen voor de toekomst van de club. Afronding van dit project zou ergens in 2001 zijn. Activiteiten op Europese schaal met zelfs in Ierland (Dublin) ondersteunende vestingen. We weten ondertussen anno 2013 hoe dat gegaan is. Ook in Venray arbeidsplaatsen naar Ierland. Het was eigenlijk het begin dat onze RX nu Xerox een ander jasje aan zou doen. De concurrenten of moet ik zeggen de waarde collega's van gelijksoortige bedrijven begonnen zich met grote kracht op de printmarkt te storten.
We hadden al het begin van Xerox Service BV, een soort dochter onderneming, om met goedkoper personeel met andere arbeidsvoorwaarden een deel van de service over te nemen. Niks mis mee natuurlijk want als het minder gaat worden met de business moet je veranderen maar voor het oudere personeel wel wat veranderingen op komst. Dat wisten ze toen nog niet.
Bekende namen op dit jubileum lijstje, George Herben is helaas niet meer in leven.
Alleen Dina Koppens-van Leeuwen ken ik van dit lijstje
Ook in dit nummer een verslag van de CSO autobeladingscommissie. Het probleem van de technici buiten werd steeds groter om de autovoorraad van diverse producten in de auto te krijgen maar nog belangrijker hoe krijg ik het er weer uit en weet ik waar wat ligt. Soms was je net een mol te graven in de bakken en tassen met doosjes, kokers en plasticzakjes. Met veel wind met open achterklep moest je waakzaam zijn want tijdens het zoeken naar het juiste onderdeel vlogen die plastic zakjes naar buiten dan kon je er achteraan rennen als een soort "malle pietje". Auto's en voorraadbeheersing is altijd een item geweest voor discussies. Hier onder het verslag van Jos Verzijden .
Klik op het plaatje voor een leesbaar documentje
De CSO organisatie zat ook niet stil want er was altijd wel weer actie in de pen zoals toen de actie c.q. communicatie meetings onder de naam "Second Gear" Peter Hermans was toen CSO directeur. Het was een vervolg op een eerdere actie die de naam "First Gear" (responstijden en tails) had.
Diverse sprekers om het een en ander toe te lichten oa. Boud van Beurden (is ook nog mijn manager geweest) en Rob Stokmans, Peter van den Akker en Huub Timmer. Zelfs Jan Huberts een van 's lands meest beroemde en succesvolle motorcoureur en manager van andere coureurs als Boet van Dulmen vertelde hoe belangrijk voorbereiding en onderhoud in de racerij is.
Aan het einde van zo'n sessie uitreiking van een shirt aan een ieder en een prachtig en goedgevuld buffet. Dat was altijd wel prima voor elkaar. En altijd prijswinnaars die een goede prestatie geleverd hadden. Twaalf personen mochten als VIP naar Assen voor de **TT in juni 1999. Wie dat waren? Bert Kruse,Chuck Britton, John Hamaker, Willy Wilden, Cees Lokker, Rob van Loon Jean-Paul Elve, Erica Arzt Joris van Putten, Bart Hogeweg, Louis van den Hoed, Rob Stalma en Josef Altman. Nou daar zaten dus veel bekende namen tussen. 
** Later lees ik in het decembernummer 1988 dat dit uitje naar Zandvoort is geweest 
Volgende keer het december nummer 1998 met veel verrassingen voor 1999. Change for Growth begon te werken..... het begin van een andere koers. 
 
----------------------------------------------------------------- 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten